TALLER D’EMPODERAMENT

Un passeig per anar entenent les nostres emocions.

 

El divendres 26 de gener reprenem el taller de la dona sàvia a Parets del Vallés. Primera trobada de l’any 2018, amb la il·lusió de veure’ns, abraçar-nos i sentir-nos que formem part d’un grupet del cor, on l’afectivitat està a flor de pell i tot allò que volem expressar serà acollit amb empatia i sororitat (ja parlem aviat d’aquesta nou concepte)

Aquesta vegada ens trobem a Cal Jardiner , som 15 dones d’edats compreses entre 42 i 84 anys, disposades a compartir trossos de vida, íntims i intensos, que van sorgint a mesura que anem desglossant característiques del nostre món emocional. Com sempre tenim present les companyes que no han pogut assistir i, espontàniament surten els seus noms…noies, esteu amb nosaltres.

L’objectiu del taller és prendre consciència del nostre món emocional , explorant, cercant…, i compartint experiències i recursos que ens facilitin aquesta connexió des de la dimensió emocional, mental, energètica, social, espiritual…

La metodologia, és anar seguint i desglossant la teoria exposada d’una manera clara i entenedora, mantenim com diem sempre, l’escolta activa i l’atenció plena en el moment present i a les emocions que van sorgint amb el fet de compartir i escoltar amb atenció plena.

Bé, com sempre el contingut queda integrat amb el fluir espontani de la intensitat emocional que es desperta en cadascuna de nosaltres.

Faig un breu repàs del contingut teòric-pràctic que si vàrem veure, (ens vàrem quedar a la mitat) , recordeu també, el test de “Com estic connectada amb mi mateixa”, que ens dona pistes per aplicar la consciència plena al nostre esdevenir diari.

  • Què entenem per emocions?
  • Funció de l’emoció
  • Característiques de l’emoció
  • L’aprenentatge social- cultural de les emocions.
  • La validesa de les emocions, tant agradables com desagradables.
  • Problemes en la gestió de les emocions.
  • Educació emocional: qüestions que cal saber per a anar tenint una millor gestió de les emocions.
  • Aprendre a cuidar-te des del cos, per connectar des de la consciència plena i facilitar la identificació del teu món emocional.
  • Aprendre tècniques de mindfulness per incorporar a la teva vida quotidiana.
  • Explorar la Intel·ligència Emocional i la seva vinculació amb l’autoestima-empoderament.

 

Com sempre, prioritzem l’expressió emocional de les participants i, com he dit, és una  forma òptima d’entendre el contingut exposat, des de l’experiència pròpia i de les companyes…

Així com en totes les sessions, obrim el cor i flueix el deixar anar…les relacions amb les persones que més estimem són les que ens motiven a cercar dinàmiques més sanes de relacionar-nos.

Com sempre, el fluir emocional de cada dona, aquest fluir que sorgeix des de la consciència emocional, ens permet fer, que la teoria s’ajusti a la demanda que va sorgint, benvingudes experiències vitals que ens ajuden a donar-nos compte de la funció de l’emoció, i ens ajuden a implicar-nos des de la reflexió conscient que connecta amb les nostres capacitats cognitives.

Menció especial a la nostre “nena interior”, quines emocions eren permeses i com, i quines eren anul·lades explícita o implícitament en el nostre nucli familiar.

Així es va creant aquest aprenentatge vivencial, on ben segur que ens identifiquem en allò tan dolorós que està expressant una de nosaltres sobre las situacions que viu dins la família nuclear (són la parella i les filles-fills) i també dins la família extensa (pares, germans, sogres, nebots…)

Ens identifiquem i per tant, des de la nostre experiència, intercanviem, aportem, facilitem…noves mirades a la dona que està immersa en el seu patiment solitari. Com reconforta sentir-te entesa i acceptada incondicionalment.

Acceptada incondicionalment, això és gran alliberador de l’angoixa: me’n adono que mostro la meva ràbia o ressentiment cap el meu ésser estimat a un grup de gent i, jo, que fins fa poc no podia ni anomenar-ho…ara resulta que les altres ho poden entendre i acceptar, i a més no em sento jutjada, què bé…quina alliberació…

Així doncs, en  el taller transitem per diversos mons emocionals compartits fins que tanquem en el cercle de dones, sentin-nos unides, acompanyades, acceptades, tranquil·les, amigues, tolerants, plenes, alegres, solidàries…aquestes són les paraules que varen sortir en la pluja de sentiments del tancament final (ho sento, segur que me’n deixo alguna).

Tancant unint els nostres cors, les nostres emocions i la nostre força i motivació de canvi.

Noies ens veiem el 23 de febrer. Seguim fent camí…

Comparteix:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone