Des del paradigma de la INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL,.

Es tracta d’un taller pràctic i experiencial on reflexionaríem sobre els aspectes bàsics de respecte vers una mateixa, per a sentir el respecte dels altres. Acceptació del que som ara per tal de seguir creixent com a dones sàvies i mereixedores de felicitat.

Treballarem des de totes les dimensions de la persona, és a dir:

 • Jo soc el meu cos.
 • Jo soc els meus pensaments
 • Jo soc les meves emocions
 • Jo soc la meva energia.
 • Jo soc un ésser social
 • Jo soc un ésser espiritual

Veiem les 6 dimensions del JO i des d’ o  o com les abordem dins les sessions; el tipus de preguntes que ens fem, seran la clau per interconnectar el cos, la consciència , l’emoció…amb el nostre Jo més profund:

 • Física, com està col·locat el meu cos, on es situen les tensions musculars, què puc fer per desbloquejar aquelles zones tan rígides. Què m’està dient la meva tensió, com puc abordar aquest dolor intens… Amb la respiració, la nostre principal eina, cerquem l’harmonia interior, prenem consciència corporal, generant-nos benestar i autoconfiança
 • Mental, practicar l’atenció plena per viure i gaudir del  present, què puc fer per aturar el flux de pensaments que em destorbant, que em fan mal…Adonar-me de com em parlo a mi mateixa, si soc amable amb mi…cercar les creences irracionals, els pensaments limitants, la meva crítica interna…
 • Emocional, com em sento ara, cercar des de les sensacions corporals i la consciència plena l’estat emocional i posar paraules per descriure-les, investigant-me per connectar amb els meus canvis emocionals , per anar entenent-me, acceptant-me i…poder-me comunicar amb assertivitat amb mi i amb l’altre, desenvolupant la intel·ligència emocional.
 • Social, gaudim compartint amb els altres des d’allò lúdic, quin tipus de relació- comunicació estableixo amb els meus iguals, com m’enriqueix el contacte amb els altres, com col·loco els meus límits…
 • Energètic, escoltar la pròpia respiració i aprendre a utilitzar-la com a eina interior, per equilibrar i harmonitzar sentiments, pensaments, sensacions, emocions. Fer conscient com des de mi, puc gestionar la meva freqüència energètica.
 • Espiritual, com em visc a mi mateixa des de les meves creences, els meus valors…quin és el meu projecte vital…com vaig sentint que vaig harmonitzant totes les dimensions del meu JO.

El treball psicocorporal ens facilitarà la connexió amb nosaltres mateixes, generant la fluïdesa de la transició entre el dintre i fora, és a dir, què sento i què comunico als altres, per tal de crear relacions sanes i respectuoses.

Les tècniques que treballarem seran des del mindfulness, el ioga, la dansa lliure, la bioenergètica, el joc teatral, l’arteràpia… investigarem sobre nosaltres mateixes, com em parlo, com em sento, com em relaciono amb l’entorn…amb la intenció d’encetar el camí cap a cultivar l’autoestima.

L’entrenament de l’atenció plena, l’escolta activa, l’assertivitat, l’empatia ens donarà eines per sentir-nos més capaces

Compartirem amb el grup, des del joc lúdic a la reflexió conscient i sentida, cercant el viurem a mi mateixa i a altres significatius des del plaer”, per fer-li front a l’aprenentatge cultural del “viure des del patiment”.

 

“Una persona no sent mai un altre cosa que no sigui el seu cos. L’entorn no se sent més que pels efectes del cos. El que es sent és la manera que el cos reacciona a l’entorn. D’aquesta manera tots els nostres sentiments estan lligats a les percepcions del cos. L’individu realment conscient de si, està en contacte amb el seu cos, i, per tant amb si mateixa. Sent en el seu cos el flux de les sensacions”

Alexandre Lowen

IMG-20150311-WA00002016_CARTELL_TALLER_DONA_SAVIA

Comparteix:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone