MINDFULNESS O CONSCIÈNCIA PLENA

Nivell 2

 

MIndfulness és la capacitat de posar atenció al moment present, amb una actitud d’acceptació incondicional , sense judici i conreant l’empatia i la compassió vers a nosaltres mateixos.

Amb el mindfulness o consciència plena, conreem el mantenir l’atenció mental, focalitzada en l’ara i aquí,  per a gestionar allò que aparegui tant a nivell somàtic, emocional, conductual i cognitiu sense jutjar-ho com a bo o dolent, és a dir, des del no judici.

La pràctica de la consciència plena, ens permetrà començar a encetar el procés d’autosostenir-nos per tal de fer front a la simptomatologia de l’ansietat.

La pràctica de la consciència plena ens permet viure amb més alegria, fortalesa, confiança, autocompassió …de manera que afrontem els reptes que ens posa la vida, optimitzant-los segons el context, això implica que anem desfent els hàbits o patrons automatitzats o les creences limitants.

Aquests seran els objectius i el contingut d’aquest taller de 8 sessions:

1º Sessió : Característiques del Mindfulness i com les podem aplicar a la nostre quotidianitat i a la reducció de la simptomatologia ansiosa. Treballem la consciència somàtica, és a dir, tornar al cos i a les sensacions corporals.

2º Sessió: Desfem o prenem consciència dels automatismes a nivell somàtic, conductual, emocional i cognitiu que ens generen els símptomes de l’ansietat. Generar actituds de sosteniment psicocorporal.

3º Sessió: Creant un espai segur i sentint com podem definir i defensar els nostres límits interns i externs. Relacions i comunicacions conscients i assertives.

4ª Sessió: Treballant la presència del propi cos des de les  quatre dimensions i les seves característiques psicocorporals: estabilitat, resolució, curiositat, obertura.

5ª Sessió: Explorant les dimensions de l’estabilitat i la curiositat, relacionant amb la nostre simptomatologia ansiosa.

6ª Sessió: Explorant les dimensions de resolució i obertura, relacionant amb la nostre simptomatologia ansiosa.

7ª Sessió: Comencem a desemmascarar la crítica interna i els pensaments rumiatius. Conreant l’amic interior, acompanyant el nen interior, enfortint el sentiment de seguretat interna.

8ª Sessió: Mindfulnes i la psicologia de la felicitat, per a establir hàbits saludables que ens permetin gaudir del plaer vital.

 

 

 

Comparteix:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone